4 Temmuz 2013 Perşembe

Kitap Yorumu: Sevimli Küçük Yalancılar 3- Mükemmel

Posted by Unknown on 16:10 with No comments
Herkese merhaba!
Bu yazımda haziranın otuzunda bitirdiğim bir kitap hakkında sizi bilgilendireceğim. Kitabımın adı ''Mükemmel''.
Duymuşsunuzdur ''Sevimli Küçük Yalancılar'' serisini. Bu serinin üçüncü kitabı. DİKKAT! SPOILER İÇERİR!


Bu kitapta dört kızın hikayeleri bütün hızıyla devam ediyor. Tabi ki kızları rahatsız eden ''A''da işine devam ediyor. Hatta her şeyi batırıyor diyebilirim. Öncelikle Hanna'dan başlayalım.
Kitabın başlarında onun için her şey çok güzel gidiyor. En yakın arkadaşı Mona ile birlikte istediği hayatı yaşıyor. Tek sıkıntısı babasının onu aramaması. (Bunun nedeni bir önceki kitapta yaşanan bazı tatsız olaylar. Anlatmak isterdim ama ikinci kitabı okuduğum bayağı oluyor ve bende hatırlamıyorum.) Daha sonralarda ise Mona ile büyük bir kavga yaşanıyor.
Detaylara gelirsek;
1. Hanna bir gün eve gidiyor. Bu gün Hanna ile Mona'nın arkadaşlık dönümleri. Evde üç eski arkadaşı ve polis onu bekliyor. (Bunun nedeni bu kızların ortak arkadaşları Alison'un ölmüş olması. Bu arada size Alison'u da gösteriyim:


Bu güzel arkadaş ölü bulunuyor ilk kitapta. Olaylar zaten böyle başlıyor.)
Dolayısıyla Hanna arkadaş dönümüne gidemiyor fakat Mona bu olaya anlayışla yaklaşmıyor.
2. Daha sonra Hanna, Mona'nın doğum günü için bir sürpriz yapmak istiyor. Tabi ki ayrıca özür amaçlı. Gökyüzüne (şu arkasından iz bırakan uçaklarla) ''Monayla partiye hazır olun!'' yazdırmak istiyor. Ama tabiki A işin içine giriyor ve p harfi yerine f yazdırıyor. Yani ''Monayla fartiye hazır olun!'' oluyor. Tabi ki Mona daha da sinirleniyor ve Hannayı partiye davet etmekten vazgeçiyor. Böylece bizim havalı Hannamızın bütün havası sönüyor.

Bunların sonucunda Hanna yıkılıyor. Onu seven ama popüler olmayan çocuk Lucas ile takılmaya başlıyor. Sonra parti akşamı A'dan gelen bir mesajla Mona'nın yağ aldırdığını öğreniyor. (Ki bu yalan.)
Her neyse.
O akşam Lucas ile poker oyanamaya karar veriyor ama eve gittiğinde Mona'dan geldiğini sandığı parti nedimesi kıyafetini görüyor. (Not: Hanna'nın daha önceden kilo problemleri vardı. Sonra yediklerini kusarak zayıfladı. Sonra da bu alışkanlığı bıraktı.) Kıyafet küçük beden olduğundan Hanna içine zar zor sığıyor. Sonra o kıyafetle partiye gidiyor. Mona onunla aynı elbise içinde oluyor ve Hannayı görünce onu tersliyor. Onun davetli olmadığını ve o kıyafet içinde çok kötü gözüktüğünü söylüyor. Tam o sırada elbisenin ipleri kopuyor ve Hanna'nın poposu ve göğüsleri gözüküyor. Daha doğru iç çamaşırları. O sırada Lucas geliyor ve onu kurtarıyor. (Bildiğiniz ceket numarası :))
Hanna'nın başına gelen son olayı da kısaca anlatayım. A yanlışlıkla Hanna'ya numarasını gizlemeden mesaj atıyor. Hanna'da numarayı tanıyor. Kızlara söylemek için gittiğinde bir jip ona çarpıyor ve (sanırım) ölüyor. 4. kitapta ne olacağına bakıcaz ;)


Gelelim Spencer'a;
Ablası Melissa'nın ödevini kendi ödevi olarak teslim ediyor. Öğretmeni bu metni o kadar çok beğeniyor ki onu Altın Orkide yarışmasına gönderiyor. Herkes onunla ilgilenmeye başlıyor. Dergi kapaklarına çıkıyor.
Ayrıca Spencer ve Alison'un arası bozuktu. Yani Alison yaşarken.
Ve Spencer, Alison'u kendisinin öldürdüğünü düşüyor.
Gelelim ödev konusuna.
Tabi ki A boş durur mu? Ödevi bulup Melissa'ya mesaj atıyor. Böylece her şey karışıyor. Kavga çıkıyor ve Spencer, Melissa'yı merdivenlerden itiyor. Sanırım orada Melissa ölüyor. Kesin bir bilgi yok :)


Sırada Emily;

Emily'nin lezbiyen olduğu ortaya çıkıyor. Tabi ki A sayesinde. Ailesi onu tehdit ediyor; ya bir programa katılıp düzelecektir ya da katı kuralları olan teyzesinin yanına gönderilecektir. Programa katılmayı seçiyor Emily ama daha sonra programın işe yaramadığını öğrenince sevgilisi Maya'ya gidiyor. A boş durmaz tabii. Annesine söylüyor ve olaylar sarpa sarıyor.


Son olarak Aria;
İleri İngilizce Öğretmeni olan Ezra Fitz ile yaşadığı yasak ilişki A sayesinde erkek arkadaşı Sean'a gider. Zaten evden kovulan Aria'nın artık erkek arkadaşı da yoktur. Ezra tutuklanır ve Aria sokaklarda yaşamaya başlar. (Bu olanların arasında Aria, Alison ile Melissa'nın erkek arkadaşı Ian'ın daha önceden sevgili olduğunu öğrenir.)


Okusam mı?
Eğer ilk iki kitabı okuduysanız bu kitabı da okuyun derim. Eğlenceli bir kitap ve gayet akıcı.

Son olarak fotoğraflar hakkında;
Bu serinin dizisi de var. Kitapla pek alakası yok ama çok güzel bir dizi. Diziyi de severek izliyorum. Diziyle ilgili bir yazı yazmayı da düşünüyorum.

Kitabın Arka Kapağı
Dedikodunun zehirli bir sarmaşık gibi etrafta dolandığı Rosewood'da yaşayan dört mükemmel kız, aslında göründükleri gibi değillerdir.
Spencer, Aria, Emily, Hanna ve en yakın arkadaşları Alison; Rosewood lisesinde öğrencilikleri boyunca lüks evlerden çıkıp Gucci bikinileriyle solaryuma gider ve titizce manikürlenmiş ellerinin arkasından gülücük saçarlardı. Etraflarındaki herkesin sevdiği fakat gizliden gizliye de nefret ettiği kızlardı bunlar; Alison dışında.
Ve bir gece Alison ortadan kayboldu. Spencer, Aria, Emily ve Hanna'nın üzüntülerinin arkasında birazcık rahatlamaları da görülebiliyordu. Alison'un cesedi evinin arka bahçesinde bulunmuş ve en yakın arkadaşlarının hafızalarında Alison'la alakalı kötü anıları canlanmıştı.
A. ise artık harekete geçmenin vakti geldiğine inanıyordu, kızların bildiği bütün sırlarını kullanmanın vakti gelmişti. Alison'un cinayetine en yakın arkadaşlarından birinin işlediğini söylüyordu. Sırların daha karanlık, anıların daha ölümcül olamaya başladığı bu olaylar zinciri, sevimli küçük arkadaşların o mükemmel hayatlarını zindana çevireceğe benziyor.

Umarım beğenmişsinizdir. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!










0 yorum :

Yorum Gönder