14 Eylül 2015 Pazartesi

Kitap Yorumu: Kanlı Seçim

Posted by Unknown on 18:53 with 1 comment
Herkese merhabalar!
Geçen hafta 8.kitabının yorumunu yazdığım serinin devamını getiriyorum bugün ki yazım ile.  Spoiler içeren bir yazı olacaktır. Seri ile ilgili bilgi almak için Kemik Büyüsü adlı yazımı okuyabilirsiniz. Yazı kitapla ilgili spoiler içerir.
Kanlı Seçim Yasmine Galenorn’un Öteki Dünya serisinin 9. kitabıdır ve bu kitapta olayları Menolly anlatır. Öncelikle Hasat Avı’ndan sonra kesinlikle harika bir kitap olduğunu düşünüyorum. Aksiyon ve aşk bu kitapta kesinlikle çok daha iç içeydi ve bir solukta okudum kitabı.
Aksiyonun bu kitapta daha önde olmasının nedeni Menolly’nin bir vampir olması ve hiçbir şeyden korkmadığı için her olayın üstüne atlaması olabilir. Bu kitapta aranan kişi yeni dönüştürülmüş ve belli bir görünüme sahip olan hayat kadınlarını tecavüz edip öldüren bir vampir. Dönüştürülmeden önce bir rahip olan Charles, bir hayat kadını vampir tarafından dönüştürüldüğü için ona benzeyen, onunla aynı dış görünüşte olan bütün hayat kadınlarına tecavüz edip onları öldürüyordur. Tabiki kitap sonunda kazığı kalbine yer.
Kitabı bitirdikten sonra kapağı kapattığımda aklımdaki kişi Roman oldu bu sefer. Roman çok çok eski bir vampir. Hasat Avı’nda adı geçen bu vampirle bu kitapta tanışmak gerçekten harikaydı. Roman, Menolly’i refakatçisi olarak seçiyor ve onunla kanını değiştirerek birlikte oluyor. Menolly, Nerissa ile söz yaptığı için Roman’a onun herhangi bir aşk ilişkisi yaşayamacağını söylüyor. Roman ise ona ablasını ve üç kocasını örnek vererek kalbini birden fazla kişiye açabileceğini söylüyor. Bu kitabın son sahnesiydi ve rahat bir şekilde 9 kitap içindeki en iyi final sahnesiydi diyebilirim.
Diğer karakterlerle ilgili gelişmelere bakacak olursak ilk olarak bakmamız gereken kişi Morio olur. Camille’nin kocası Morio hayaletlerle savaşırken Menolly’nin hayatını kurtarmak için ona doğru atılan bir kazığın önüne atlar ve kazık onun karaciğerini paramparça eder. Bu güçsüzlüğü fırsat bilen hayaletlerde onun yaşam enerjisini emerler. Morio hastaneye kaldırıldıktan bir gün sonra yaşamasının sadece vampir kanı içerse mümkün olduğunu söyleyen Sharah, Menolly’den aldığı kanı Morio’ya enjekte eder. Ve bu onların arasında olmaması gereken çok güçlü bir çekim oluşturur.
Bakmamız gereken bir diğer karakter ise Vanzir’dir. Hayaletlerle savaşırken onlardan beslenen Vanzir, Camille’nin büyüsünden çok etkilenir ve istemeden de olsa onun güçlerinden beslenmeye başlar. Camille onu durdurmak için onunla beraber olmak zorunda olduğunu fark ettiğinde bunu yapar.  Anne Ay Vanzir’in güçlerini alarak ona bir ceza verir. Camille bunları eşlerine anlatmaz. Vanzir’in artık kızların yanında kalmak gibi bir zorunluluğu kalmamıştır. Güçleri gidince, onu kızlara bağlayan büyü de bozulmuştur. Fakat o yine  de onlarla beraber kalmak ister.
Bu kitap Hasat Avı’nı sollayarak geçip gitti. İmla hataları dışında harika bir kitaptı.
10.kitabı gerçekten çok merak ediyorum.
Not: Kitabı okuoku.com dan çok makul bir fiyata alabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Bu serinin kitapları hakkında yazmana çok sevindim bayılıyorum onlara fakat kitaplar zor bulunuyor
    bu arada umarım iyisindir.

    YanıtlaSil