7 Eylül 2015 Pazartesi

Dizi Yorumu: The Flash 1. Sezon

Posted by Unknown on 14:53 with No comments
Herkese merhabalar!
Bugün ki yazımız başlıktan da anlaşıldığı üzere bir dizi yorumu olacak. Ve bu dizi muhteşem bir dizi.  Dizi Arrow’un 3. sezonu ile bağlantılı. Dolayısıyla eğer Arrow’u izlemiyorsanız birkaç bölümde ‘’N’oluyoruz ya?’’ diyebilirsiniz. Eğer izleyecekseniz ilk olarak Flash’dan başlayarak bir bölüm Flash bir bölüm Arrow izlemelisiniz. Böylece her şey yerine oturur.  Yazıda bol bol Spoiler olacağını söyledikten sonra artık diziye geçebiliriz.

Arrow’un 2. sezonunda tanıştığımız Barry Allen, yıldırım çarpmasından kurtulduktan sonra yeni bir güç elde eder. Hız. 
Barry çocukken annesi bir ‘’şey’’ tarafından öldürülüyor ve suç babasının üstüne kalıyor. Babası hapse girdikten sonra Barry komşusu Joe ve kızı Irıs’ın yanında kalmaya başlıyor. Çocukluktan itibaren hep babasının masum olduğunu kanıtlamak isteyen Barry hayatı boyunca hep o ‘’şey’’in ne olduğunu araştırıyor. Güçlerini kazandıktan sonra o ‘’şey’’in de kendisi gibi çok hızlı bir insan olduğunu öğreniyor.
Tabiki bundan önce güçlerini nasıl kazandığını anlatmam daha mantıklı olur. Şehirde yeni yapılan Parçacık Hızlandırıcı’nın patlamasıyla havaya bir şey yayılıyor ve birçok insan bundan etkileniyor. Barry de dahil olmak üzere.  Diğer etkilenen insanlara Meta-İnsanlar adını veriyorlar dizide.  
Barry’nin hayatta kalmasını da Dr. Harrison Wels, Cisco ve Caitlyn sağlıyor. Onlar aslında Parçacık Hızlandırıcı'yı icat edenler. Ya şimdi düşünüp yazmaya çalışınca cidden çok karışık olduğunu fark ettim.  Aslında Harrison Wels, Harrison Wels değil. Neyse buralara da geleceğiz.
Barry hızını kötülerle savaşmaya adarken Cisco, Caitlyn ve Dr. Wels de ona yardım ediyorlar. Joe’nun da bir polis olması işe yarıyor tabiki. Ayrıca Barry, Flash değilken Olay Yeri İnceleme Ekibi'nde çalışıyor. 
Aşk hayatına bakacak olursak Barry, Joe'nun kızı Iris'i seviyor fakat Irıs, Barry'i kardeşi olarak görüyor.Iris Flash ortaya çıktından sonra onunla ilgili bir blog yazmaya başlayınca Barry, Flash olarak gidip Iris ile konuşuyor. Iris, Flash'a karşı bir şeyler hissediyor ama sevgilisi var. Anlayacağınız olaylar çok karışık. 
Bir de Reverse Flash var. O apayrı bi konu. Kısaca özetlemek gerekirse, gelecekte Barry o kadar hızlanıyor ki geçmişe gidiyor. Annesinin cinayetinde hızlı iki adam olmasının nedeni de bu. Biri Barry diğeri ise Reverse Flash.  Barry küçük halini kurtardıktan sonra koşmaya devam ediyor ve ona ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama Reverse Flash'ın enerjisi bitiyor ve geçmişte kalıyor. Daha sonra geleceğe daha doğrusu evine gidebilmek için Flash'a ihtiyacı olunca gelecekte olan Parçacık Hızlandırıcı olayını daha erkenden yapabilmek için Dr. Harrison Wels'in bedenini ele geçiriyor.
Sezon boyunca takım Meta-İnsanları avlıyor ve Reverse Flash'ın peşinden gidiyor.
Anlatımım biraz değişik olabilir diğer yazılara göre çünkü konu çok karışık ve ben toparlamayı pek başaramadım sanırım. Sezon finalinde her şey netlik kazanıyor tabiki. 
Irıs'in sevgilisi Reverse Flash'ın büyük büyük büyük büyük babası olduğu için onun yok olmasını sağlamak için kendini vuruyor. Böylece Reverse Flash hiç varolmamış oluyor.
Yani aslında her şey boşa gidiyor diyelim :D
Neyse umarım beğendiğiniz bir yazı olmuştur. Her ne kadar bende kendi yazımı çok beğenmemiş olsam da. 
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

0 yorum :

Yorum Gönder