24 Ağustos 2015 Pazartesi

Kitap Yorumu: Kemik Büyüsü

Posted by Unknown on 15:54 with No comments
Herkese merhabalar!
Uzun bir aradan sonra tekrar bir kitap yorumu ile karşınızdayım.  Spoiler içeren bölüme geçmeden önce kısa bir tanıtım yapacağım bu kitapla ilgili.
Kemik Büyüsü, Yasmine Galenorn tarafından yazılan Öteki Dünya serisinin 7.kitabıdır. 4 senedir üşenmeden takip ettiğim bir seridir. Nedenine gelecek olursak içinde yok yok. Vampirler, cadılar, periler, büyücüler, kurt adamlar, ejderhalar, şeytanlar… Hepsini saymaya çalışsam gene de sayamayacağım kadar çok fazla tür tek bir seride toplanmış.  Kısaca tüm serinin ana konusunu anlatmak gerekirse Gölge Kanat’a karşı savaşan ve ruh mühürlerini toplayan üç kız kardeş ve onların arkadaşlarının maceraları anlatılıyor diyebilirim.  Her kitap bir başka kız kardeş tarafından anlatılır, sırasıyla, Camille, Delilah ve Menolly. Hepsi yarı peri yarı insandır kız kardeşlerin. Bunun dışında Camille bir cadı, Delilah bir kedi kadın ve Menolly de bir vampirdir. Üşenipte Google’dan ilk yedi kitabın neler olduğuna bakmayacaklar için buraya hemen sıralayayım; Cadı, Değişim, Karanlık, Ejderha Cadı, Gece Avcısı, Şeytan Kadın.
Burdan sonrası SPOILER içerecektir.

Bu kitapta da kız kardeşler ruh mühürlerinin peşindedirler fakat bu konu diğerlerinin yanında biraz daha arka planda kalmıştır. Camille en sonunda (6  kitap sonunda) sevgilisi Trillian ile kavuşur. Trillian, ilk başlarda Morio ve Dumanlı ile evlendiği için Camille'ye kızsa da daha sonra o da ruhunu Camille'ye bağlar. Bu durum Camille'nin babasının hiç hoşuna gitmez. 
Bu kitapta Camille, Siyah Tek Boynuzlu At'ı öldürerek Ay Rahibesi ünvanına sahip olur.
Bunun dışında kitapta iki tane şok edici bölüm vardı.
1. Dumanlı'nın bir nişanlısı olması.
2. Camille'nin babasının Kraliçe ile birlikte oluyor olması. 
Bu kitapta çok fazla aksiyon yoktu ama ilk sayfalardaki aksiyon hala aklımda. 
Seriye başlanırsa su gibi giden bir seri olduğunu söyleyebilirim. 
Ayrıca kesinlikle zaman geçirmek ve eğlenmek için birebir. 
Kitabı okuoku.com 'dan çok makul bir fiyata alabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir alışveriş sayfasıdır. Hem güvenilir, hem ucuz hem de hızlı kargo.
Kitaba dönecek olursak, toplam sayfa sayısı yaklaşık 460. Son 20 sayfada 8. kitap olan Hasat Avı'nın ilk bölümü yer alıyor. 
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim kitapta çok fazla imla hatası vardı. Normalde o kadar dikkat etmem ama ilk 5 bölümde o kadar çoktu ki, kitap okuma isteğim kaçtı. 
Tavsiye eder miyim? Evet ama en baştan başlamanız gerek hiç okumadıysanız. 
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

0 yorum :

Yorum Gönder