17 Ağustos 2015 Pazartesi

Dizi Yorumu: Arrow 3. Sezon

Posted by Unknown on 21:50 with No comments
Merhabalar arkadaşlar! Başka bir dizi yorumuyla karşınızdayım.
Başlıktan görüldüğü üzere bu yazımız Arrow ile ilgi olacak. İlk sezonla ilgili yazım için buraya bir tık! Neden bilmiyorum ama ikinci sezonla ilgili yorumlarımı yazmamışım. YAZI BOL BOL SPOILER İÇERİR! Ayrıca henüz izlemediyseniz ve izleyecekseniz size bir tavsiye vereyim en baştan; Bir bölüm The Flash bir bölüm Arrow izleyecek şekilde izleyin yoksa bazı bölümlerde ''Bu nerden çıktı?'' diye kalabilirsiniz. İlk olarak The Flah'tan başlamanızda çok daha iyi olur.

Bu sezon Oliver artık Felicity'e karşı olan hislerini açıklar ve birlikte yemeğe çıkarlar. Zaten hatırlarsanız 2.sezon finalinde Felicity'e böyle bir mesaj verilmişti. Neyse efenim, bu çıktıkları yemekte Arrow'a düzenlenen bir suikast olunca Oliver artık hem kendi hayatını yaşayıp hemde elini kolunu sallayarak Arrow olamayacağına karar veriyor. Dolayısıyla Felicity ile arasına bir mesafe koyuyor. Bu sırada yeni bir karakter olan Ray Palmer, Queen şirketlerini satın alıyor ve onu Palmer Technologies'e dönüştürüyor. Felicity ilk başlarda isteksiz olsa da daha sonralarda kabullenerek onun yanında çalışmaya başlıyor. 
Ray Palmer'da kendi çapında şehri kurtarmaya çalışıyor. Felicity gibi teknoloji konusunda gayet iyi, hatta çok iyi olan kahramanımız kendisine A.T.O.M adını verdiği bir zırh icat ediyor. 
Tabiki geçen sezon sonunda babası ile giden Thea bu sezon geri dönüyor fakat değişmiş bir şekilde. Kılıç kullanma konusunda babasıyla kendini aylarca geliştiriyor. 
Bu sezonun en harika olaylarından biri, baştada yazdığım gibi Flash! Geçen sezon diziye konuk oyuncu olarak gelen Barry'i bu sezon daha çok görüyoruz. Tabiki The Flash yorumunda da anlatacağım üzere, diğer dizi de de Oliver ve ekibini göreceğiz.
Sezonun en büyük olayını anlatmayı unuttuğumu fark ettim. Bu sezon Black Canary yani Sara ölüyor. Ve öldüren Thea Queen. Tabiki bunu bir uyuşturucunun etkisiyle yapıyor fakat sonuçta o. Suikastçılar Birliği Sara'nın intikamı için gelince Oliver kız kardeşinin babası olduğu için Malcolm Merlyn'i koruyor. Daha sonra bunun böyle kolaylıkla bitmeyeceğini bildiği için gidip Ra's al Ghul'a meydan okuyor. Düellonun sonunda tabiki Oliver yeniliyor ve ölüyor. En azından bize öyle gösteriliyor bir süre. Geçmişten arkadaşları olan Maseo ve Tatsu ona yardım ederek onun iyileşmesini sağlıyorlar. Bu süreçte şehir Arrow olmadan ayakta durmaya çalışıyor.
Bu arada Laurel'ın Black Canary'nin yerine geçtiğini söylemeyi unuttuğum aklıma geldi. Ayrıca Roy da kırmızı başlığını giyip Arsenal oldu.
Oliver'ın ölümden kurtulması üzerine Ra's al Ghul ona yerini teklif ediyor. Oliver tabiki kabul etmiyor bu teklifi. Fakat Ra's ve adamları Oliver'ın kıyafetlerini giyip şehirdeki suçluları öldürmeye başlayınca olaylar karışıyor. Detektif Lance, Arrow ve diğerleriyle iş birliği yaptığı için kendini suçluyor fakat bunun asıl nedeni Laurel'ın Sara'nın öldüğünü ona söylememesi. Neyse efenim, Ray Palmer sayesinde Arrow'un Oliver olduğu ortaya çıkarılıyor ve onun için tutuklama emri çıkarılıyor. Roy daha sonra Arrow olduğunu iddia edip Oliver yerine hapse giriyor.
Oliver'ın teklifini kabul etmemesi üzerine sinirlenen Ra's al Ghul Thea'yı bıçaklıyor. Bunun değişik bi şifalı suyu var tabi, Oliver'ın ona gelmesini bu şekilde sağlıyor. Thea'yı ölümden kurtarmak için Oliver teklifi kabul ediyor. Bu sırada Roy hapisten bir şekilde çıkarılıyor ve anladığım kadarıyla diziden de çıkıyor. Tam emin değilim bu konuda. Çünkü Thea onun yanına gittiğinde, kıyafetini götürdüğünde bunları bırakıyor ve gidiyor.
Tabiki sezon içinde Ray Palmer ve Felicity'nin sevgili olduklarını söylememe gerek yok sanırım. Daha sonra Ray, Felicity'nin Oliver'ı sevdiğini görüp onu bırakıyor. Hatta bence en üzücü sahne Ray'in Felicity'e seni seviyorum dediği ama geri dönüş alamadığı sahneydi.
Bu sezonda Slade Wilson'ı bir bölüm görüyoruz.
Devam etmek gerekirse, Oliver Ra's'ın güvenini sağlamak için o ne derse onu yapıyor. Hatta Nyssa ile evleniyorlar. Benim çüş dediğim tek nokta orasıydı.
Daha sonra Ra's ona Starling City'i yok etmesi gerektiğini söylediğinde gene kabul ediyormuş gibi görünüyordu. Bütün arkadaşları yakalandıktan sonra onları biyolojik bir zehirin olduğu odada tek başlarına bıraktı. Burda ise Malcolm onları kurtardı.
Flash gelip onları çıkardıktan sonra hep birlikte şehre döndüler.  Oliver uçaktayken Ra's a niyetini belli etti ve bir şekilde uçaktan sağ bir şekilde kurtuldular. Daha sonra Oliver ve Ra's tekrardan düelloya tutuştular. Bu sefer Oliver kazanıyor ve Ra's'ın yüzüğünü alıyor. Ve onu Malcolm'a veriyor (!) Görülmemiş bir anlaşma yapıldığı sonradan anlaşılıyor.
Sezon finalinde Oliver ve Felicity birlikte bir yerlere gidiyorlar.
Onun dışında sezon içinde değinmediğim birçok olay oluyor. Sanırım bunlar en önemli bölümlerdi.
Umarım beğendiğiniz bir yazı olmuştur! 
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

0 yorum :

Yorum Gönder