28 Eylül 2015 Pazartesi

Kitap Yorumu: Karanlığa Davet

Posted by Unknown on 21:52 with No comments
Herkese merhabalar!
Geçen hafta 9.kitabının yorumunu yazdığım serinin Türkiye'de basılan son kitabı olan 10. kitabının yorumuyla karşınızdayım bu günde. Seri ile ilgili bilgi almak isterseniz Kemik Büyüsü adlı yazımı okuyabilirsiniz. Yazı kitapla ilgili spoiler içerir.
Karanlığa Davet Yasmine Galenorn'un Öteki Dünya Serisi'nin 10. kitabıdır ve bu kitapta olayları Camille anlatır.
Kanlı Seçim'den sonra aksiyonun ve heyecanın düşmemiş olması beni gerçekten çok sevindirdi. Kitabın başından itibaren neredeyse her sayfa aksiyon doluydu.
Chase'in kaçırılması ile başlar ilk olaylar. Delilah ve Camille onu kurtarmak için kaçırıldığı kapıdan geçerler ama tek başlarına bunu yapamayacaklarını fark ettiklerinde geri dönerler. Kanlı Seçim'de Camille ile Vanzir arasında bazı olaylar olmuştu hatırlarsanız. Camille, üç eşine de bunu anlatır. Dumanlı çok sinirlenir ve bir süre Camille'i görmek istemediğini söyler.
Bunun üzerine Camille birkaç saatliğine geziye çıkar fakat bu gezintisi sırasında Hyto (Dumanlı'nın babası) tarafından kaçırılır. Hyto, eşinin ondan boşanmasını, Ejderha Konseyinden atılmasını ve sürgün edilmesini Camille'e bağlamaktadır. Onu kaçırdıktan sonra, Camille'e işkence ve tecavüz eder. Onu götürdüğü mağarada Hanna adında savaşçı bir kadın Hyto'nun hizmetçiliğini yapmaktadır. Bunun nedeni de Hyto'nun, Hanna'nın kocasını öldürmesi ve oğlunu kafeste tutup işkence etmesidir. Hanna oğlunun delirdiğini fark ettiğinde ona bir ilaç verir ve oğlunu öldürür. Daha sonra Camille'nin kaçması için ona yardım eder ve birlikte kaçarlar. Her yerinde yaralar ve ağrılar olan Camille, Hyto ava çıktığında, Hanna'nın yardımıyla kaçar. Hyto onların kaçtıklarını fark ettiklerinde Camille, Lort Uluma'nın yanına sığınmayı başarabilmiştir. Lort Uluma'nın yardımları ile Hanna ve Camille dünyaya dönerler. Dumanlı yaptıkları için çok pişmandır ve kendini affettirmek için her şeyi yapmaya hazır bir haldedir. Evde güvende olmayacaklarını düşünen aile Dumanlı'nın inine taşınır.
 Hyto ile savaşmadan önce Dumanlı, Camille, Delilah ve Trillian kapıdan geçerek Chase'i kurtarırlar. Bu arada Chase'in özel güçleri ortaya çıkmaya başlamıştır.
Hyto, Dumanlı ve Camille'yi sabahın erken saatlerinde bir dağın tepesine çağırır. Dumanlı, Camille, Delilah, Iris ve Shade birlikte giderler. Dumanlı yardım etmesi için annesini çağırmıştır. Böylece Camille kayınvalidesi Vishana ile tanışmış olur. Vishana, Dumanlı ve Camille Hyto'ya karşı savaşırlar fakat Camille'nin zayıf düştüğü bir anda Hyto onu kaçırmayı başarır.
Vishana, Hyto'yu takip edip yaraladıktan sonra deri kalan işin Ejderha Konseyinde yapılacağını söyler ve Hyto ile Ejderha Konseyine gider. Camille ve Dumanlı'da onların peşinden giderler. Ejderha Konseyi Hyto'nun Camille'e yaptıklarından dolayı ölüm cezasını seçmesini isterler ve Camille onun ne kadar acıyla öldürülmesini istese de yıldırımla öldürülmesini emreder.
Vishana bütün teslerini geçen gelinini resmen klanına katar.
Ve kitabın en büyük olayı, Iris hamiledir. Kitap bu şekilde bitiyor ve malesef ki Martı Yayınları seriyi çevirmeyi bırakmış. Bir sürü insan, bende dahil olmak üzere kitapların devamı için bekliyoruz. 2016'da yazar 18. kitabını çıkaracak ama biz bayağı arkadan geliyoruz.
Umarım çevirirler.
Bu yazıyı pek beğenmemiş olsam da idare edin sevgili okurlarım. Zaten 3-5 kişisiniz. Olsun ben sizi çok seviyorum :)
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

0 yorum :

Yorum Gönder