16 Haziran 2016 Perşembe

Dizi Yorumu: Agent Carter 2.Sezon (Part3)

Posted by Unknown on 21:21 with No comments
Herkese merhabalar! Bugün geçtiğimiz haftalarda yazmış olduğum yorumun son partını yazıyorum.
Eğer daha okumadıysanız part biri buradan, part ikiyi de burdan okuyabilirsiniz.
Whitney ve konsey üyeleri Calvin ve diğerlerinin ölümünün üstünü örter. Whitney, Calvin'in yerini Joseph ile doldurur. (Burda bi yorumumu eklemek istiyorum. Bu Joseph Whitney'i efsane seviyor ya. Kadın ne derse yapıyor. Tamam biraz göt korkusu da var ama asıl nedeni aşk. Ben çok üzülüyom böyle adamlara...) Edwin'in karısı Ana'nın yardımıyla Jason kendisi için yaptığı çemberi bitirir. Fakat o çemberin dışında maddesel halinin çok uzun süre olmayacağını kendisi de biliyordur. Vernon Dottie'yi sorgulamaya başlar fakat daha sonra Whitney onu Peggy ve diğerlerinin Roxxon tesislerinden aldığı uranyumu bulmaya gönderir. Whitney Dottie'yi güçleriyle sorgular ve Jason'un durumundan dolayı Peggy ve diğerlerinin Zero Matter'ı istediğini öğrenir. Bunun üzerine Whitney, Peggy ve Edwin'i Jason'dan uzakta tutacak bir tuzak hazırlar. 
Vernon uranyumu vermesi için Daniel ile işbirliği kurmaya çalışır. Daniel bunu kabul etmeyince Vernon'un adamları Daniel'ın evine gidip bi güzel döverler. (Vernon tam bir ...) Vernon Los Angeles SSR'ın başına geçer. Bu sırada Whitney ve Joseph, Jason'u kaçırırlar. Whitney (sanırım bütün dizi boyunca sadece burada) Jason'a yardım etmek istemektedir. Ve tabii birde üstünde çalışmak. Whitney, Peggy onun peşinden gelmesin diye Ana'yı vurur (insafsız). Peggy ve Edwin, Ana'yı kurtarmaya çalışırken Whitney kaçar. Bu sırada Dottie'de çoktan kaçmıştır tabii. 
Whitney Jason'a eğer ki Zero Matter'ı kabul ederse onu kontrol edebileceğini anlatır. Peggy ve Daniel, Whitney ile buluşurlar. Ona sahte uranyumları verip karşılığında da Jason'u alırlar. Whitney uranyumun gerçek olmadığını anlar anlamaz peşlerine düşer. (tam bir kötü kadın ya) Jason güçlerini kontrol etmeyi öğrenmiştir. Artık maddesel ve maddesel olmayan yerler arasında değişim yapabiliyordur. Peggy'e silah doğrultur ve Daniel'dan uranyumun yerini söylemesini ister. Daniel onu SSR'ın kasa  dairesine yönlendirir. (işte gerçek aşk)
Bu arada vurulan Ana'nın ameliyatı iyi geçer ve ölmez. İyi ki ölmüyor zaten. Ölseydi çok ağlardım. Fakat Edwin ve Ana'nın asla çocuklarının olmayacağı ortaya çıkar. Çünkü Whitney silahı çok yanlış yere ateşlemiştir. Şerefsiz Whitney. Bu arada Jack, Whitney ve Vernon konuşurken kulak misafiri olur. Whitney Vernon'a gidip uranyumu geri almasını söyler. Jack bir şeyler yapmak ister ama Vernon onu bütün işlerden mahrum bırakmıştır. Jack onların yanından ayrılıp Peggy'nin yanına gider. 
Peggy, Jack, Daniel ve Edwin, yeni gama bombası ,Howard'ın nezaket edip icat ettiği, ile Isodyne atomik eylemler deneme alanına giderler. Whitney çoktan atom bombalarını patlatmıştır ve Jason patlamadan dolayı oluşan yarığın içine sıkışmıştır. Gama bombasıyla Jason'u ordan kurtarırlar fakat artık Jason tamamen Zero Matter ile dolmuştur. 
İntikam ateşiyle dolu Edwin gidip Whitney'i vurur. (Sağdaki resimde çok güzel çıkmış kahpe kadın) Ama Zero Matter sayesinde Whitney hayatta kalır. Joseph'ın adamları Peggy ve Edwin'i rehin alırlar. 
Ama tabiki bir şekilde kaçmayı başarırlar. Bu sırada Jack ve Daniel SSR'a dönerler. Joseph boş bir arazide Whitney için bir laboratuvar kurar, böylece Jason'un içindeki bütün Zero Matter'ı kendi emebilecektir. Jack Vernon ile konuşur ve gama bombasını Whitney'e karşı kullanmaya ikna eder. Daha sonra Whitney'in yanına dönüp konseyde bir yer karşılığında Vernon'dan kurtulabileceğini anlatır. Ayrıca Vernon'un ihanetinden de bahseder. (öyle bir şey yok aslında ama güvenini kazanmaya çalışıyo tabi) Daha sonra Jack SSR'a geri döner ve Peggy ile Daniel'ı oyalayarak bombanın üstüne uzaktan kumandalı bir patlayıcı yerleştirir. Böylece Jason, Vernon ve Whitney hep beraber ölmüş olacaklardır. Jack, Vernon'u Whitney'e teslim eder. Peggy ve Daniel uzaktan kumandayı farkederler. Peggy  Jason'u binadan çıkaramaya çalışır fakat Jason neye dönüştüğünü bildiği için çıkmak istemez. Jack sonunda herkesi ikna eder ve patlatmaya karar verilir. Whitney Vernon'u öldürürken, Vernon bombayı fark eder. Onlar kaçmaya çalışırken Jason onları bulur ve içindeki bütün maddeyi serbest bırakır.
Peggy Jason'u kurtarır. Whitney Jason'un bıraktığı bütün Zero Matter'ı emer. Bu sırada Howard gelir ve kaçmalarına yardım eder. Jack Vernon'un masasında Peggy ile ilgili bir dosya ve konsil üyelerine özel anahtardan bulur. Joseph Whitney'in davranışlarından korkmaya başlar (sanki biraz geç mi kaldı ne?) Whitney şimdi de başka bir yarık daha açmak istiyordur hemde bu sefer kendi icat ettiği bir makineyle. Joseph eski arkadaşı Howard ile buluşur ve anlaşır. O Whitney'in dikkatini dağıtırken Peggy ve Daniel de Whitney'in çizimlerinin resimlerini çekeceklerdir. Daha sonra Jason ve Howard bu makineyi kendileri icat ederler. Whitney kendini yarığa doğru çekilirken bulur ve içgüdüsünü takip eder. Peggy gama silahını kullanır ve Whitney'in içindeki bütün Zero Matter'ı yarığın içine gönderir. 
Zero Matter'dan ayrılan Whitney delirir ve akıl hastanesine kapatılır. Jack bulduğu anahtarı Peggy'e verir. Peggy Daniel ile olabilmek için Los Angeles'da kalmaya karar verir. Jack New York'a gitmek üzere hazırlanır fakat otel odasında öldürülür. Peggy ile ilgili dosyayı da öldüren adam alır ve gider.

İşte ikinci sezonda olan biten her şey bu kadar. Ve bu gizemli sonun üstüne bir de iptal etme kararı çıktı...
Beni üzüyorlar. 
Umarım okurken sıkılmamışsınızdır. Ben yazarken cidden çok eğlendim. Biraz fazla detaya girmiş olabilirim gerçi :D
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın!


0 yorum :

Yorum Gönder